- Gelatine skal være:
fremstillet i overensstemmelse med afsnit XIV i bilag III til Forordning (EF) nr. 853/2004 (Fødevareforordningen for animalske fødevarer), eller
- fremstillet ved en proces,
- der sikrer, at kategori 3-materiale underkastes en syre- eller alkalibehandling, efterfulgt af en eller flere skylninger;
- derefter skal pH-værdien justeres;
- gelatinen skal udvindes ved en eller flere på hinanden følgende opvarmninger, efterfulgt af rensning ved filtrering og sterilisering.
Efter at have undergået processerne kan gelatinen tørres og, hvis det er relevant, pulveriseres eller formes i plader.
Brug af andre konserveringsmidler end svovldioxid og hydrogenperoxid er forbudt.
Andre krav
Gelatine skal indpakkes, emballeres, opbevares og transporteres under tilfredsstillende hygiejneforhold. Især gælder det, at:
- der skal være et lokale eller et til formålet forbeholdt sted til opbevaring af indpakningsmateriale og emballage,
- indpakning og emballering skal foregå i et lokale eller på et sted, som er afsat til formålet.